Volledig scherm
stockpzc porthos © Maurits Sep

Vlissingse raad gaat vol voor Walchers Porthos

VLISSINGEN - De gemeenteraad van Vlissingen zet zich unaniem in voor blijvende Walcherse samenwerking in het zorgloket Porthos.

Het kostte heel wat moeite, discussies en een schorsing tijdens het debat, maar de Vlissingse gemeenteraad slaagde er donderdagavond laat uiteindelijk in tot een eensluidend en unaniem standpunt te komen: Vlissingen werkt het komende half jaar constructief mee aan het (opnieuw) op poten zetten van het efficiënte zorgloket dat alle inwoners van Walcheren snel en goed naar de juiste zorgaanbieder leidt.

De raad van Vlissingen ziet af van het maken van voorbehouden om 'krachtig uit te stralen' dat het gemeentebestuur hecht aan de samenwerking met Middelburg en Veere. Als halverwege het jaar blijkt dat eensgezind optrekken bij de uitvoering van de Jeugdweg en de Wet Maatschappelijke Ontwikkeling er niet in zit, kan het Vlissingse gemeentebestuur alsnog ideeën voor een eigen loket van stal halen.

Mochten de drie gemeenten niet samen verder kunnen, dan duurt het overigens nog anderhalf tot twee jaar voor de ontvlechting van het samenwerkingsverband voor elkaar is, waarschuwde wethouder Albert Vader.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement