Volledig scherm
De Mercuriusweg, hier vanaf de Hermesweg, was dit voorjaar ook al weken afgesloten vanwege herstel en vernieuwing van kabels en leidingen. © René Hoonhorst

Vlissingse Mercuriusweg zaterdag weer helemaal te gebruiken

VLISSINGEN - De Mercuriusweg in Vlissingen is zaterdag voor automobilisten weer in beide richtingen begaanbaar. De laatste asfaltlagen worden vrijdagmiddag en -avond aangebracht.

Klanten en werknemers van bedrijven - waaronder de drukbezochte supermarkten van Jumbo en Lidl - aan de Mercuriusweg ondervonden dit jaar veel overlast van werkzaamheden aan de straat op bedrijventerrein Baskensburg. In het voorjaar werden delen van de weg opgebroken voor herstel en vernieuwing van kabels en leidingen, sinds eind augustus werd gewerkt aan een nieuwe fundering, kabel- en leidingaansluitingen op diverse huizen en kantoren, nieuwe parkeerhavens én natuurlijk een nieuw wegdek. 

Onder meer door de natte weersomstandigheden duurden de werkzaamheden een paar weken langer dan eerder verwacht. Maar vanaf zaterdag is de weg tussen Hermesweg en President Rooseveltlaan weer in beide richtingen open. De laatste week van november is de aannemer nog wel bezig met wat kleine afwerkingsklusjes, maar die zullen het verkeer niet bovenmatig hinderen.