Volledig scherm
Marja twijfelt: doorspelen of naar huis gaan met 276.000 euro? © Screenshot RTL4

Vlissingse Marja wint kwart miljoen in bloedstollende Miljoenenjacht

VLISSINGEN - Bijna 2 miljoen mensen hebben zondagavond nagelbijtend toegekeken hoe de Vlissingse Marja flinke risico’s nam in de spelshow Miljoenenjacht. Haar lef werd beloond: ze ging naar huis met een bedrag van 276.000 euro.

In het ‘Gouden Koffer Spel’ maken deelnemers kans op bedragen die uiteenlopen van 1 eurocent tot 5 miljoen euro. Marja ging goed van start, ze opende in de eerste twee rondes alleen koffers met bedragen onder de 30.000 euro. De bank bood haar daarom algauw 168.000 euro. Maar ze ging niet akkoord en speelde door.

In de ronde die volgde, speelde ze de koffers van 1 en van 5 miljoen kwijt en daalde het bod voor haar eigen koffertje naar 147.000 euro. De spanning steeg zowat door het plafond toen Marja besloot nóg twee koffers te openen, terwijl de 2 miljoen euro het enige hoge bedrag was dat ze nog over had. "Het is alsof ik niet voor echt geld speel”, had ze tegen presentatrice Linda de Mol gezegd. “Het voelt zo abstract.”

Trillen
​Dat leek ze beter te beseffen bij het vierde bod van de bank. De Vlissingse stond te trillen van de zenuwen: ze kon akkoord gaan met 276.000 euro, of erop gokken dat ze de 2 miljoen in haar eigen koffertje had. De Mol riep nerveus uit: ,,Ik wil wel dat je doorgaat, maar ik weet niet of mijn hartslag dat aankan!" Tot genoegen van het publiek en de kijkers, koos de brunette voor het geldbedrag. Achteraf gezien was dat ook het juiste moment om te stoppen, want er bleek ‘slechts’ 2.500 euro in haar eigen gouden koffer te zitten.

Marja weet al wat ze met het geld wil gaan doen: “Ik droom er al heel lang van om een eigen jaren 30 huis te bouwen. In Vlissingen. Daar wil ik nooit weg.” Er zaten nog 49 Vlissingers (postcode 4385) in het publiek bij de wekelijkse spelshow op RTL4.

Twitter
Op Twitter werd Marja's beslissing het gesprek van de avond. ,,Nu stoppen!" en ,,Kappen nou! Cashen die hap!", klonk het onder meer.