Volledig scherm
De poster van de film 'Van verlies kun je niet betalen' hangt nog steeds in de etalage van de voormalige groentezaak. © René Hoonhorst

Vlissingse groentewinkel Adrie Trimpe omgebouwd tot twee huizen

VLISSINGEN - Twee jaar na sluiting van de beroemdste groentewinkel van Vlissingen is het eigendom van Adrie en Francien Trimpe verkocht.

De door de bekroonde film ‘Van verlies kun je niet betalen’ nog bekender geworden winkel is gekocht door een aannemer uit den lande. Als winkel is het pand - dat zowel via Groenewoud als via de Nieuwstraat kan worden betreden - niet meer geschikt te maken. ,,De koper wil er twee huizen van maken, met voordeuren aan Groenewoud en Nieuwstraat”, meldt makelaar Bert Bimmel, die het pand onlangs verkocht.

In Vlissingen is de groentezaak van Trimpe al meer dan zeventig jaar een begrip. Adrie Trimpe (85) werd bijna vijf jaar terug landelijk beroemd als hoogbejaarde groenteman, die een overvaller zijn winkel uitwerkte. Toen plaatsgenote Helge Prinsen een documentaire over het echtpaar maakte, die onder meer op televisie was te zien, werd Trimpe's roem opgepoetst. Enbij het definitief sluiten van de deuren - na een ziekenhuisopname ging het echt niet meer - was er opnieuw veel media-aandacht.

Het bordje te koop kan nu definitief van de winkeldeur. De droefenis over de teloorgang van de winkel is intussen gesleten, meldde makelaar Bimmel. ,,Meneer Trimpe was bij de notaris voor ondertekening van de papieren en was heel blij met de verkoop.”

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement