Volledig scherm
Archief: De Piek in Vlissingen © Lex de Meester

Vlissingse Cultuurwerf moet vóór 2018 haalbaar plan De Piek presenteren

VLISSINGEN - Cultuurwerf krijgt nog een paar maanden extra de tijd voor een reddingsplan voor poppodium De Piek. 

Voor 1 januari 2018 moet de Vlissingse cultuurkoepel een voorstel voor aankoop van de door De Piek gebruikte panden aan de Hellebaardierstraat indienen én een ondernemingsplan voor het poppodium presenteren. Als er geen rendabele exploitatie mogelijk is, zal De Piek volgend najaar dicht gaan. B en W van Vlissingen hadden eerder laten weten dat er dit najaar al een haalbaar plan op tafel moest liggen.

,,Maar Cultuurwerf heeft ons laten weten een paar maanden langer nodig te hebben. De gemeenteraad was ook bereid De Piek die kans te gunnen. Mocht het vóór 1 januari niet lukken om met een koper en een haalbaar ondernemingsplan op de proppen te komen dan willen we de panden aan de Hellebaardierstraat toch verkopen",  betoogde wethouder Sem Stroosnijder woensdag. Uit overleg met vertegenwoordigers van de Cultuurwerf is Stroosnijder gebleken dat er nog kansen zijn voor De Piek. ,,Linksom of rechtsom, 1 januari hebben we duidelijkheid." 

  1. Donderdag proces tegen Middelburgse 'Syriëganger'

    Donderdag proces tegen Middelburgse 'Syriëganger'

    MIDDELBURG – Er is geen enkel concreet bewijs dat de Middelburger R.Z. een Syriëganger is, aldus advocaat Bart Nooitgedagt. Toch staat de 22-jarige Middelburger morgen, donderdag, voor de rechtbank omdat het Openbaar Ministerie (OM) hem daarvan verdenkt. De oud-leerling van het CSW zou in 2012 of 2013 een trainingskamp hebben bezocht van Islamitische Staat (IS) of Jabhat al-Nusra, een organisatie die gelieerd is aan Al Qaida. Oktober vorig jaar probeerde hij, aldus het OM, opnieuw naar Syrië af te reizen. Tijdens die poging werd hij in de trein in Duitsland aangehouden.