Volledig scherm
© Thinkstock

Vlissingse basisschool krijgt kunstuitleen

VLISSINGEN - De Frans Naereboutschool krijgt een kunstuitleen. De Vlissingse 'kunst- en cultuurschool' biedt leerlingen de gelegenheid om kunstwerken te lenen en een aantal weken mee naar huis thuis te nemen.

In samenwerking met Kunstuitleen Walcheren wil de Frans Naereboutschool haar status als kunst- en cultuurschool nog wat meer cachet geven. De Vlissingse basisschool opent daarom donderdag een kunstuitleencentrum in haar gebouw. Zo'n 25 kunstwerken zullen de lokalen en gangen van de school opvrolijken, meldt directeur Nicole Dieleman.

Dieleman kwam op het idee de Walcherse kunstuitleen te benaderen door de Wilgenhof, een basisschool in Middelburg die ook een kunstuitleen op school heeft. ,,Het past prima in de ideeën van een kunst- en cultuurschool. Bovendien is het dit jaar tweehonderd jaar geleden dat Frans Naerebout is overleden, een mooi jubileum om er aan vast te koppelen."

In eerste instantie wilde Vlissingen geen financiële bijdrage leveren, maar een beroep op het gemeentelijke aanjaagfonds leverde uiteindelijk resultaat op. Met de bijdrage kunnen kunstwerken van de Walcherse uitleen worden gehaald en regelmatig gewisseld. Dieleman: ,,Ook schaffen we als school enkele abonnementen aan. Leerlingen kunnen weliswaar tegen een geringe bijdrage werken lenen, maar we willen kinderen van ouders voor wie dat bedrag toch nog te veel is ook de kans geven af en toe een favoriet schilderij mee naar huis te nemen." 

Voor de opening van de kunstuitleen op school geven de leerlingen donderdag tussen 13.00 en 14.00 uur een concert samen met leden van het Scheldeloodsenkoor. De kinderen oefenden de afgelopen weken diverse shantyliederen.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement