Vlissingse Amanda Simons met Heartbeat in Scheldetheater

VideoVLISSINGEN - De Vlissingse zangeres Amanda Simons staat zaterdag op de planken van het Terneuzense Scheldetheater. Ze is één van de acht hoofdrolspelers van The Magic of Jeans, die de swingende voorstelling Heartbeat brengen. 

(The Magic of) Jeans toert al drie decennia langs de Nederlandse theaters met eigentijdse uitvoeringen van (meer of minder) klassieke (pop)liedjes. Amanda, die vorig jaar het Lucia Marthas Institute for Performing Arts afrondde, zag een paar jaar geleden nog een voorstelling in Goes. ,,En nu speel ik zelf in een voorstelling. Hoe cool is dat?” Veel later tot bekende artiesten uitgegroeide zangers - Bastiaan Ragas, Antje Monteiro, Pearl Jozefzoon -  begonnen hun carrière bij Jeans. 

Amanda was dan ook de koning te rijk toen ze - terwijl ze nog als danseres op een cruiseschip acteerde - werd uitverkoren om in Heartbeat te dansen en te zingen. Net als in vorige edities laten de zangers en dansers - met hulp van een ‘supervette’ band - een heel scala aan bekende liedjes uit vele genres horen. Van Les Poppys (Non, non, rien n’a changé) tot Bløf (Later als ik groter ben), van Dolly Parton tot Wham en van Lady Gaga tot Abba.

The Magic of Jeans met Heartbeat, zaterdag 23 november 20.00 uur, Scheldetheater, Terneuzen. 

Amanda Simons.
Volledig scherm
Amanda Simons. © Dirk Jan Gjeltema