Volledig scherm
Raadszaal gemeente Vlissingen © Ruben Oreel

Vlissingers mogen weer als VIP twee raadsvergaderingen bijwonen

VLISSINGEN - Om de gemeentepolitiek dichter bij de burger te brengen, nodigt het Vlissingse gemeentebestuur inwoners uit om een raadsvergadering als VIP-gast te bezoeken.

Raadsleden vangen belangstellenden donderdag 5 maart of donderdag 28 mei op en beantwoorden vragen over de agendapunten die die avond aan de orde komen. Vervolgens worden de gasten welkom geheten door burgemeester Bas van den Tillaar, waarna ze de openbare vergadering in de raadzaal kunnen volgen. Na afloop kunnen de gasten met gemeentebestuurders en andere toehoorders in het stadscafé napraten.

Geïnteresseerden kunnen zich als VIP-gast aanmelden via griffie@vlissingen.nl.

Vlissingen ontvangt al burgers als VIP-gasten sinds 2004. Door aanscherping van de privacywetgeving mocht de gemeente niet langer lukraak een aantal burgers aanschrijven. Griffier Floor Vermeulen: ,,Vandaar dat we sinds vorig jaar mensen uitnodigen zich op te geven. Want we vinden het wel belangrijk dat mensen zich betrokken voelen bij de gemeentepolitiek. In het verleden hebben een aantal mensen zich bij een politieke partij aangesloten na een bezoek aan een gemeenteraadsvergadering. En natuurlijk zijn er ook mensen die het leuk vonden om een keer te komen kijken en luisteren zonder direct de behoefte te hebben maandelijks naar het stadhuis te komen. Ook dat is natuurlijk prima.”