Volledig scherm
© Mariska Hofman/DG

Vlissinger vecht met boa’s na fietsverbod in de Walstraat

VLISSINGEN - Een 26-jarige Vlissinger is dinsdagochtend opgepakt vanwege het mishandelen van twee buitengewone opsporingsambtenaren in de Vlissingse Walstraat.

De boa’s verrichtten rond 10.15 uur parkeercontroles in de Walstraat toen de verdachte hen tegemoet reed op de fiets. De opsporingsambtenaren hielden hem staande omdat hij door een voetgangersgebied fietste.

Ze gaven de man een een waarschuwing en wezen hem op een alternatieve route. De man vervolgde zijn weg lopend, maar stapte achter de rug van de boa’s weer op zijn fiets. Een van de ambtenaren rende achter de man aan en pakte zijn bagagedrager vast. Hij vertelde de Vlissinger dat hij een bekeuring kreeg. De Vlissinger ontstak daarop in woede en probeerde beide boa’s pootje te haken.

Er ontstond een worsteling waarbij één van de boa’s achterover viel en met zijn hoofd op straat terecht kwam. Zijn collega wist nog net een klap van de man te ontwijken, die daarna wegreed op zijn fiets.

Agenten zagen de Vlissinger later in de Scheldestraat rijden en hielden hem aan. Aan de knokkels van de man zagen ze dat hij kort daarvoor geweld heeft gebruikt. Hij is voor verhoor meegenomen naar het politiecellencomplex Torentijd. Met een proces-verbaal op zak mocht de verdachte later op de dag weer naar huis.