De Kasteelstraat, waar de vrouw werd mishandeld.
Volledig scherm
De Kasteelstraat, waar de vrouw werd mishandeld. © Google Maps

Vlissinger mishandelt vriendin op Valentijnsdag: poging doodslag

VLISSINGEN - Een 27-jarige man uit Vlissingen is vrijdag opgepakt voor poging tot doodslag. Hij mishandelde eerder die dag zijn vriendin op straat, die daarbij gewond raakte. Toen agenten hem oppakten vonden ze een bijl in zijn rugtas.

De vrouw uit Vlissingen is vermoedelijk de vriendin of ex-vriendin van de man. Wat er aan de ruzie vooraf ging is niet duidelijk, maar hij stormde rond 08.30 uur op haar af in de Kasteelstraat. Hij ging haar met zijn vuisten te lijf en verwondde haar flink. De vrouw wist te ontkomen, waarna de man op de vlucht sloeg.

De politie kon de verdachte in eerste instantie niet vinden. Agenten doorzochten zijn woning en vonden daar een illegaal mes. Later op de dag zagen ze hem lopen in de Glacisstraat, een straat achter de Kasteelstraat. Ze hielden hem daar aan en vonden in zijn rugzak een bijl. Die werd ook in beslag genomen.

De vrouw en de man woonden op twee verschillende adressen. De politie maakt haar leeftijd niet bekend, uit privacy-overwegingen. Ook over de ernst van haar verwondingen doet de politie geen uitspraken.