Volledig scherm
© Thinkstock

Vlissinger aangehouden op verdenking van diefstal en heling

VLISSINGEN - De politie heeft in de nacht van dinsdag op woensdag een 29-jarige Vlissinger aangehouden op verdenking van diefstal en heling. De man was verdacht aan het 'rommelen' bij zijn garagebox en had inbrekersgereedschap in zijn auto en gereedschap met stickers van verschillende bouwbedrijven.

Rond 04.00 uur zagen surveillerende agenten een personenauto naast een garagebox staan aan de Oude Industrieweg in Vlissingen. De achterklep van de auto stond open en ook de deur van de garage was geopend. Een man was wat aan het ‘rommelen’ tussen auto en garage. Toen hij in de gaten kreeg dat er een politieauto naderde, sloot hij de garagedeur. De agenten besloten poolshoogte te nemen.

Inbrekersattributen

In de auto troffen zij gereedschap, handschoenen en donkere kledingstukken aan en wat zaken die inbrekers veelal gebruiken. In de garage troffen de agenten ook veel gereedschap aan. Sommige van die gereedschappen waren voorzien van stickers van verschillende bouwbedrijven. De man had een vage verklaring voor de herkomst van al het gereedschap.

Aanhouding

De 29-jarige Vlissinger is aangehouden op het overtreden van de APV voor nachtrust. Ook zijn hem diefstal en heling ten laste gelegd. Hij is overgebracht naar een politiecel in Torentijd en zit daar vast. Woensdag wordt hij gehoord over de feiten waar hij van verdacht wordt.