Volledig scherm
De jongen bleef achter met een gebroken arm en een wenkbrauw die moest worden gehecht. © Mechteld Van As Renema

Vlissinger (14): 'Ik ben twee uur behandeld en heb veertien hechtingen'

UPDATEVLISSINGEN - Roden van As (14) uit Vlissingen werd vorige week uit het niets aangevallen toen hij met twee vrienden in Middelburg liep. Hij hield er een flinke hersenschudding en een open wond op zijn wenkbrauw aan over. De dader is spoorloos.

Een gezellige dag met vrienden eindigde vorige week zaterdag voor de Vlissingse Roden van As (14) in het ziekenhuis. Hij was met een vriend en vriendin op pad toen hij op de Pottenbakkerssingel naast de Albert Heijn in Middelburg opeens werd aangevallen door een onbekende jongeman.

'Wat kijk je mij aan?'

Volgens hun verklaring liep het drietal richting het Groene Woud en kwam de dader vanuit de tegengestelde richting op hen afgelopen. Hij liep scheef, zag er onverzorgd uit en was behoorlijk aan het vloeken. 

Om hem te passeren deden ze een stap opzij. Maar de man keek Roden strak aan en riep: ,,Wat kijk je mij aan? Je zocht laatst al ruzie met mij bij de bioscoop!" De jonge Vlissinger schrok ervan. Hij was inderdaad een week eerder in de bioscoop geweest, maar had naar eigen zeggen geen ruzie gehad en had deze man nooit eerder gezien.

De man werd agressief en begon Roden te duwen. Voor die het in de gaten had, haalde de man naar hem uit. Hij sloeg eerst op zijn slaap, maakte een krachtige hoekslag op de rechterkant van zijn hoofd en gaf daarna nog een klap op de linkerkant van zijn gezicht. ,,Tussen de eerste en de tweede klap voelde ik duidelijk verschil", zegt Roden. ,,Het leek wel alsof hij een hard voorwerp in zijn hand had."

Gapend gat in wenkbrauw

Met het gapende gat in zijn wenkbrauw is het nauwelijks voor te stellen dat Roden op het moment zelf geen pijn heeft gehad. Hij hoort achteraf van omstanders dat het er bizar uit heeft gezien. ,,De situatie liep binnen no-time uit de hand en ik stond daar heel rustig te incasseren", vertelt hij. ,,Ik heb zelf ook niet geslagen of geduwd. Ik wilde helemaal niet vechten."

Getuigen hadden de politie verwittigd, maar toen die ter plaatse kwam was de dader al als sneeuw voor de zon verdwenen. Roden legde nog snel een verklaring af en reed daarna met zijn moeder naar de huisartsenpost om zich aan zijn verwondingen te laten helpen. ,,Ik ben twee uur lang behandeld en heb veertien hechtingen gekregen."

Quote

Ik ben bang dat ik een flink litteken overhoud aan de wond. Daar baal ik echt van.

Roden van As

Sindsdien zit hij thuis. ,,Ik heb wel geprobeerd om naar school te gaan, maar dat lukte niet vanwege de hersenschudding. Ik heb teveel hoofdpijn", zegt hij. ,,Fietsen gaat ook niet, omdat ik door mijn rechteroog bijna niks kan zien. Ik ben bang dat ik een flink litteken overhoud aan de wond. Daar baal ik echt van."

Af en toe maakt Roden wel een ommetje in Middelburg in de hoop de dader tegen het lijf te lopen. ,,Ik wil hem vinden", zegt hij vastberaden. ,,Ik wil niet dat hij hiermee weg komt en hoop dat de politie hem te pakken krijgt." Om die pakkans te nog wat te vergroten, heeft zijn moeder Mechteld van As het verhaal gedeeld op Facebook samen met foto's van de verwondingen en een signalement van de dader.

De tekst gaat onder het Facebookbericht verder.

Signalement

De dader zou een blanke, Nederlandse man zijn in de leeftijd van 15 tot 20 jaar, van zo'n 175 centimeter lang. Hij had een geschoren gezicht en donkerblond haar van ongeveer 1 centimeter lang, sprak straattaal en praatte 'erg binnensmonds'. Hij droeg een grijze joggingbroek en een donkere winterjas met een capuchon die hij op zijn hoofd had. 

Getuigen

Wie meer informatie heeft wordt gevraagd dit te melden bij de politie. Dat kan door te bellen naar 0900-8844 (of anoniem naar 0800-7000).