Volledig scherm
Archief: Fietsers op de Trekdijk bij Nieuw- en Sint Joosland. © Ruben Oreel

Vlissingen zoekt (nog) geen ruzie over bedrijventerrein Middelburg

VLISSINGEN - Er is (nog) geen ruzie over de Middelburgse plannen om bedrijven naar een nieuw bedrijventerrein aan de Trekdijk te trekken. De colleges van Vlissingen en Middelburg gaan er vanuit, samen met de provincie en de gemeente Veere, tot overeenstemming te komen over een Walcherse bedrijfsterreinenvisie.

De aanleg van bedrijventerrein Souburg II, terwijl Souburg I nog niet helemaal vol is, biedt bedrijven die dichtbij of op een zichtlocatie aan de A58 willen zitten meer dan voldoende ruimte, benadrukt de Vlissingse wethouder John de Jonge. Toch ziet het college van burgemeester en wethouders, zeker zo lang Vlissingse belangen niet zijn geschaad, niets in het opstarten van (juridische) procedures om Middelburgse plannen te dwarsbomen.

Omdat de Walcherse gemeenten nog in overleg zijn en omdat er redenen kúnnen zijn waarom bedrijven precies aan de Trekdijk willen zitten, stelt De Jonge. Overigens is er in Middelburg twijfel aan de noodzaak voor en ('zeker in Nieuw- en Sint Joosland') heel wat weerstand tegen industriële bedrijvigheid aan de Trekdijk, stelt LPM. Het afwaarderen van de bedrijfsgrond kost Middelburg 6,8 miljoen euro, waarschuwen B en W.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement