Het verlaten clubhuis van Zeeland Sport.
Volledig scherm
Het verlaten clubhuis van Zeeland Sport. © Lex De Meester

Vlissingen wil vervallen, verlaten gebouwtjes snel slopen

VLISSINGEN - Vóór het eind van het jaar wil het college van burgemeester en wethouders van Vlissingen enkele pandjes laten slopen.

Voormalige onderkomens van verenigingen als Zeeland Sport (bij Baskensburg) en koninklijke harmonie Ons Genoegen (aan de Ridderspoorlaan) staan al lang leeg en dragen niet bij aan de ‘sociale veiligheid’. ,,Bovendien zijn ze gevoelig voor vandalisme. Tijdens oud en nieuw zouden ze zo maar in vlammen op kunnen gaan”, verklaart wethouder Rens Reijnierse. 

Vlissingen was al bezig met de 'revitalisering’ van het accommodatiebestand door niet langer gebruikte gebouwen af te stoten. Sloop van enkele totaal vervallen pandjes past daar ook bij.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Explosieve groei van de bijstand verwacht op Walcheren. Boosdoener: de coronacrisis
    PREMIUM

    Explosieve groei van de bijstand verwacht op Walcheren. Boosdoener: de coronacri­sis

    VLISSINGEN - Orionis verwacht dat dit jaar 750 tot duizend mensen extra bij de drie Walcherse gemeenten aankloppen voor een bijstandsuitkering. Dat zijn volgens de regionale sociale dienst mensen die voor de coronacrisis vooral actief waren als flexwerker of een tijdelijk contract hadden. Zij raakten of raken door de virusuitbraak en de gevolgen daarvan hun werk kwijt en kunnen in veel gevallen geen beroep doen op de WW.