Volledig scherm
PREMIUM
Buitenlandse werknemers vertrekken voor werk vanuit de Bouwen Ewoutstraat in Vlissingen. Door de hele stad worden mensen dagelijks met busjes opgehaald en thuisgebracht bij kamerverhuurpanden en appartementen. © ruben oreel

Vlissingen vraagt om wooncomplexen voor buitenlandse werknemers

VLISSINGEN - Vlissingen zoekt ondernemers die wooncomplexen willen bouwen voor in totaal duizend buitenlandse werknemers. De complexen moeten er binnen drie jaar staan. In mei moeten de plannen ingediend zijn bij de gemeente.

Er logeren in Vlissingen ergens tussen de 1500 en 4000 buitenlandse werknemers, schat de gemeente. Het blijft een vage schatting doordat maar een enkeling in het bevolkingsregister is ingeschreven. Bedrijven en uitzendbureaus zijn doorlopend op zoek naar huisvesting voor internationale werknemers.

  1. Vlissinger Barrie is officieel ‘s werelds grootste kenner van iconisch gitaarmerk Fender
    PREMIUM

    Vlissinger Barrie is officieel ‘s werelds grootste kenner van iconisch gitaarmerk Fender

    VLISSINGEN - Niemand ter wereld weet meer over het iconische gitaarmerk Fender dan Barrie van Ginneken uit Vlissingen. De medewerker van muziekwinkel Bax Music in Goes mag dat sinds deze week officieel zeggen. Van Ginneken (34) beantwoordde, onder tijdsdruk, 760 vragen over het instrumentenmerk foutloos en liet daarmee 5500 anderen achter zich. ,,Ik denk dat ik nu wel om een hoger salaris ga vragen.”