Volledig scherm
© Ruben Oreel

Vlissingen snijdt verder in uitgaven

VLISSINGEN - Vlissingen krijgt te maken met nieuwe bezuinigingen. De begroting 2017 begint met een tekort van 8 miljoen.

De drie jaren daarna daalt dat tekort maar licht, naar 5,3 miljoen euro, zoals het er nu voor staat. In de nieuwe Kadernota, die de stand van zaken geeft, staan verdere bezuinigingsvoorstellen. Onderwijsondersteuning wordt in vier jaar tijd tot nul teruggebracht, dat levert een paar ton op. Het is ook geen wettelijke taak van de gemeente, staat in de nota.

Nog een bezuinigingsvoorstel is het stoppen met het gratis ophalen van grof vuil. Door die dienst te schrappen, kan de afvalstoffenheffing lager blijven. Dat moet iets goedmaken van de stijging van de onroerend zaak belasting, die van de artikel 12-inspectie naar 150 procent van het landelijk gemiddelde moet, vijftien procent meer dan Vlissingen nu heft. De komende vier jaar stijgt de ozb in Vlissingen jaarlijks met 4,25 procent. Een Vlissinger die nu gemiddeld jaarlijks 206 euro betaalt, ziet tegen 2020 206 euro ozb op de rekening staan.

Lees meer morgen in de PZC editie Walcheren