De gebouwen van suikerklontjes van de Franse kunstenaar Lionel Scoccimaro (2008) hebben het depotbestaan niet overleefd.
Volledig scherm
PREMIUM
De gebouwen van suikerklontjes van de Franse kunstenaar Lionel Scoccimaro (2008) hebben het depotbestaan niet overleefd. © Gemeente Vlissingen/Kerncollectie Vlissingen

Vlissingen schoont de kunstcollectie op: 66 objecten retour kunstenaar of naar de milieustraat

VLISSINGEN - De gemeente Vlissingen heeft de collectie moderne kunst laten opschonen, voordat het MuZEEum die formeel in beheer krijgt. Er zijn 66 objecten van de 535 werken uit gevist die terug gaan naar hun makers. Of naar de milieustraat.

Het gaat vaak om beschadigde schilderijen, tekeningen en grafische drukken die de diverse verhuizingen van de collectie of de tand des tijds niet doorstaan hebben. Zoals de gebouwen van suikerklontjes van de Franse kunstenaar Lionel Scoccimaro, een kunstwerk uit 2008. Van sommige grafische werken bleken er meerdere afdrukken te zijn. Het gros van de objecten is gemaakt als tegenprestatie voor de Beeldende Kunstenaars Regeling (BKR), een soort bijstand voor kunstenaars die tot 1987 gold.