Volledig scherm
vlnr: roxanne van den berg, mik rademaker en martine rademaker © Ruben Oreel

Vlissingen op de bres voor kinderen met diabetes type 1

VLISSINGEN - De komenden weken zamelen scholen, sportverenigingen, horeca en andere ondernemers in Vlissingen geld in voor Stichting KinderDiabetes. Zo kan de stichting de kinderen af en toe trakteren op een onbezorgd uitje. 

Zaterdag was de kick-off van de actie, met een optreden van RoMi Cage in de Sint Jacobskerk. Maar al ver vóór zaterdag, hadden ruim vijftig deelnemers - die de actie nog van vorig jaar kenden - hun hulp of donatie al aangeboden. Overweldigend, vinden de initiatiefneemsters Martine Rademaker en Roxane van den Berg. Ze hopen dat de actie net zo'n succes wordt als vorig jaar, toen er bijvoorbeeld statiegeldacties en collectes werden gehouden en kunstwerken en broodjes werden verkocht. 

Stichting KinderDiabetes werd in 2010 opgericht om Zeeuwse kinderen met diabetes type 1 en hun ouders te ondersteunen, maar inmiddels is het initiatief uitgegroeid tot een landelijke organisatie. De stichting probeert de kennis over diabetes bij ouders, kinderen en hun omgeving te vergroten en organiseert activiteiten zodat de kinderen samen onbezorgd plezier kunnen maken.

Want diabetes, daar ben je altijd mee bezig, weet Mik Rademaker (12), zoon van Martine. ,,Als ik iets wil eten, moet ik eerst uitrekenen hoeveel koolhydraten dat zijn. Daarna moet ik dan uitrekenen hoeveel insuline ik daarvoor nodig heb”, vertelt hij. ,,En als ik aan lichaamsbeweging doe, heb ik meer suiker in mijn bloed nodig om voldoende energie te hebben. Dus bijvoorbeeld ook met het naar school fietsen.”

Mik is daarom heel blij met de acties die de Vlissingers op touw zetten om hem een leuke dag te bezorgen. ,,Ik vind het heel tof dat ze denken aan degenen die diabetes type 1 hebben en dat ze het proberen te begrijpen.” 

Miks droomuitje? ,,Mee op puberkamp.”

Aanmelden voor een actie kan via de facebookpagina ‘Vlissingen steunt Stichting KinderDiabetes’

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement