Volledig scherm
PREMIUM
Stadhuis van Vlissingen. © Eldridge Pentury

Vlissingen moet 125 miljoen schuld snel wegwerken

VLISSINGEN - Het nieuwe gemeentebestuur van Vlissingen krijgt amper armslag. De rijksinspecteur wil dat de gemeente zo snel mogelijk begint met het wegwerken van ruim 125 miljoen euro schuld.

Het 'oude', demissionaire college van burgemeester en wethouders  vindt dat het nieuwgekozen gemeentebestuur direct moet weten waar het aan toe is. Het antwoord van de Rijksinspectie is helder: per dit jaar moet de aanvullende uitkering uit het gemeentefonds die Vlissingen krijgt rechtstreeks naar die grote schuld. En over twee jaar moet Vlissingen ook al het geld dat de gemeente overhoudt op de begroting in die schuldpot storten. Dat moet de gemeente tien jaar lang volhouden. En als het even kan, moeten potjes geld die dit jaar en in 2019 overschieten, ook al in de schuldpot. Geld voor nieuw beleid is er dus drie volle raadsperiodes niet. Alle wensen en beloftes in de verkiezingsprogramma's ten spijt. 

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. ‘Ze vonden me altijd al jongensachtig’: Zeger vertelde zijn klas dat hij een transjongen is
    PREMIUM
    Video | Poll

    ‘Ze vonden me altijd al jongensach­tig’: Zeger vertelde zijn klas dat hij een transjon­gen is

    GOES – Paarse Vrijdag heeft het leven van Zeger Teunissen (15) uit Zierikzee veranderd. Twee jaar geleden hielp hij mee met activiteiten op zijn school, het Ostrea Lyceum in Goes. Toen nog als meisje. ,,Ik wilde andere leerlingen helpen, zodat ze zichzelf konden zijn. Na die dag had ik een gesprek met mijn moeder. Zij vroeg waarom ik nou zo graag wilde helpen. En toen viel het kwartje. Eigenlijk wilde ik mezelf kunnen zijn: ik ben een jongen. Dat was een beginpunt.”