Volledig scherm
Leon Riekwel bij het werk van Kees Roovers in de nieuwe kunstwinkel aan de Sint Jacobstraat in Vlissingen. © Lex De Meester

Vlissingen is een kunstwinkel rijker

VLISSINGEN - Art House Zeeland heeft zondag een kunstwinkel geopend in Vlissingen waar werken van overleden kunstenaars worden verkocht. Wethouder Rens Reijnierse verrichte de officiële opening van de winkel in de Sint Jacobsstraat, die nu elke donderdag-, vrijdag- en zaterdagmiddag open is van 13.00 tot 17.00 uur. 

Ook op koopzondagen (de laatste zondag van de maand) geldt die openingstijd. Op dit moment is er werk te koop van kunstenaars die furore maakten in Vlissingen, onder wie Kees Roovers. Met de opbrengst wil Art House Zeeland nieuwe kunstinitiatieven steunen die geen subsidie krijgen.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Geen gezamenlijk Walchers zorgloket

    Geen gezamen­lijk Walchers zorgloket

    DOMBURG – Er komt geen nieuw gezamenlijk Walchers zorgloket. De Vlissingse wethouder Albert Vader liet dat dinsdagavond duidelijk weten tijdens een bijeenkomst van de Walcherse raadsleden. Hij stelde klip en klaar dat de afgelopen jaren Vlissingen tot twee maal toe onaangenaam werd verrast door de buurgemeenten toen eerst Middelburg en daarna Veere voor een eigen weg koos rondom het zorgloket Porthos. ,,Als je zegt dat je wil samenwerken, moet je dat ook doen”, aldus Vader. Volgens hem is de afgelopen jaren gebleken dat samenwerken toch wel heel ingewikkeld is.