Volledig scherm
© ruben oreel

Vlissingen heeft nu ook meubelhandel Arabesk in handen

VLISSINGEN - Het laatste obstakel in de bebouwing van het Scheldekwartier in Vlissingen, de voormalige meubelhandel Arabesk, is in handen van de gemeente Vlissingen. Onteigenen hoeft niet meer.

De gemeente probeerde het eenzame gebouw aan de Koningsweg al tijden op te kopen, maar de eigenaar weigerde een koopsom die stoelde op de onteigeningswet, schrijft het college de raad. Na 2010 liet de gemeente de zaak rusten. In 2013 kwam de eigenaar met een aanbod, maar dat wees de gemeente af.  Nu zijn partijen het wel eens. De prijs is nog niet publiek. Na de overdracht wordt de bebouwing gesloopt. 

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Dit vinden Zeeuwen het gevaarlijkste fietspad: ‘Het is smal, druk en pikdonker’
    PREMIUM
    poll / video

    Dit vinden Zeeuwen het gevaarlijk­ste fietspad: ‘Het is smal, druk en pikdonker’

    VLISSINGEN - Zeeland telt in vergelijking met andere provincies veel onverlichte fietspaden waar brommers en fietsers met knikkende knieën overheen rijden. Het Jaagpad tussen Vlissingen en Middelburg boezemt de meeste angst in. Duizenden forenzen en scholieren razen dagelijks over het smalle pad langs het Kanaal door Walcheren. Het levert vaak gevaarlijke situaties op, vooral tijdens de donkere dagen.