Volledig scherm
Jeroen van Loon van De Boekenboog in Vlissingen. © Claudia Sondervan

Vlissingen heeft geen plek voor liefdadigheidswinkels

VLISSINGEN - Er is geen plek voor liefdadigheidswinkels in Vlissingen. Panden zijn te duur of maar tijdelijk beschikbaar. De Boekenboog, de tweedehands boekenwinkel in Het Vlot, en 't Hoekje, de tweedehands kledingzaak, stoppen er mee.

De vrijwilligers die de winkels voor de heel kleine beurs dreven, zijn boos. De gemeente Vlissingen beloofde hen ondersteuning bij het faillissement van stichting Droom, hoofdhuurder van Het Vlot. ,,Ze hebben ons laten bungelen. We zijn geen jojo van de gemeente!", zegt Jeroen van Loon van De Boekenboog. Curator Peter Buijs gaf de onderhuurders tijd tot 1 april. Hij is tot 31 maart met vakantie. Pas vorige week gaf de gemeente een teken: ,,Iemand van accommodatiebeheer zei dat we wel konden blijven. Maar als het verkocht is, moeten we weg. Voor de volle huur van 275 euro per maand in een uitgestorven pand. Dan zit je op de schopstoel", zegt Van Loon.

Lenie Stroo van 't Hoekje hakte vorige week de knoop door. 't Hoekje houdt uitverkoop, alle kleding een euro, dinsdag en woensdag van 10.00 tot 16.00 uur en volgende week ook dinsdag en woensdag. Wat er dan nog hangt, gaat naar Dorcas. 

De Boekenboog vergadert woensdag met alle vrijwilligers. Per donderdag zijn de boeken gratis. Zaterdag komt een school uit het Brusselse Molenbeek boeken halen en de Voedselbank krijgt wat kratten vol. De Boekenboog gaat verder als webwinkel: via facebook en www.boekwinkeltjes.nl/deboekenboog.