Volledig scherm
Het gebouw van Porthos in Middelburg. © Maurits Sep

Vlissingen en Middelburg stappen uit samenwerking Porthos

VLISSINGEN - Vlissingen en Middelburg stoppen met de Walcherse samenwerking in Porthos in de huidige vorm.

Het lukt beide gemeenten niet om voor 1 augustus de knoop door te hakken of ze wel of niet willen doorgaan met de organisatie, die als eerste aanspreekpunt dient voor burgers met een WMO-vraag. Vlissingen en Middelburg hebben nog veel vragen en  hadden Veere meer tijd gevraagd om een besluit over al dan niet doorgaan te nemen. Omdat de Veerse gemeenteraad op 4 juli tóch besloot door te gaan met Porthos zeggen Vlissingen en Middelburg geen andere mogelijkheid meer te zien dan de samenwerking in de huidige vorm op te zeggen.

Evaluatie

De samenwerking met Porthos door de drie gemeenten zou zonder tegenbericht op 1 januari 2018 na 2020 automatisch met vijf jaar verlengd worden, ware het niet dat deze datum vanwege een nog lopende evaluatie was opgeschoven naar 1 augustus. Aan een nieuw uitstel van vijf maanden wilde Veere niet meewerken omdat de gemeente dit niet te verkopen vond aan personeel en cliënten van de welzijnsorganisatie.

Intentie

Vlissingen en Middelburg verzekeren in het persbericht dat ze nog steeds de intentie hebben om in Walchers verband samen te werken. Aan de huidige vorm komt echter een einde.

Het huidige contract van de gemeenten met Porthos loopt op 1 januari 2020 af. Tot die tijd zal de Walcherse burger er niets van merken, zeggen Vlissingen en Middelburg. Hoe het daarna verdergaat zal eind dit jaar helder moeten worden. Dan is de evaluatie rond en kunnen de gemeenteraden een oordeel vormen.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Het plan is er, maar wie mag de nieuwe jachthaven in het Dok in Vlissingen gaan uitbaten?
    PREMIUM

    Het plan is er, maar wie mag de nieuwe jachthaven in het Dok in Vlissingen gaan uitbaten?

    VLISSINGEN - De jachthaven in het Dok in Vlissingen komt er, en is hopelijk volgend jaar klaar. Met nog geen honderd ligplaatsen is het een kleintje en het grootste deel wordt particulier eigendom van de toekomstige omwonenden. Het plan ligt nu ter inzage. Maar wie de passantenplaatsen en eventueel de particuliere plaatsen gaat exploiteren, gemeente of ondernemer, moet het college nog besluiten.