Volledig scherm
Archief: Fietsers op de Trekdijk bij Nieuw- en Sint Joosland. © Ruben Oreel

Vlissingen eist van Middelburg bewijs voor noodzaak bedrijventerrein Trekdijk

MIDDELBURG - De gemeente Middelburg moet met bewijzen komen dat het geplande bedrijventerrein Trekdijk nodig is om in een behoefte bij ondernemers te voorzien. Vlissingen eist zo'n onderbouwing, omdat de buurgemeente ervan uitgaat dat de Vlissingse terrein al voorzien in de Walcherse vraag naar bedrijfsgrond.

Het Middelburgse college van B en W laat die onderbouwing nu maken. Het gemeentebestuur heeft herhaaldelijk aangegeven dat Middelburgse en Bevelandse bedrijven belangstelling hebben voor de Trekdijk. Maar zolang de gemeenten erover steggelen, laten zij zich niet betrekken in deze 'politieke discussie'. B en W schrijven dat in antwoord op vragen van de Lokale Partij Middelburg (LPM).

Uit de onderbouwing moet ook blijken hoe de Trekdijk - langs de A58 aan de kant van Nieuw- en Sint Joosland - zich verhoudt tot de prognose van de behoefte aan bedrijventerreinen die is gemaakt door het adviesbureau Stec. Volgens dat bureau is op Walcheren de komende tien jaar 26 hectare grond nodig voor bedrijven. Het plan Trekdijk omvat volgens B en W 18 hectare.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement