Volledig scherm
© Thinkstock

Vlissingen beraadt zich over olielekkend wrak Spyros Armenakis

VLISSINGEN - Rijkswaterstaat heeft geantwoord op de eis van de gemeente Vlissingen tot berging van het olielekkende wrak van het SS Spyros Armenakis voor het Nollestrand. Hoe dat luidt, wil het college van burgemeester en wethouders nog niet zeggen. ‘Het college beraadt zich’, aldus de gemeentewoordvoerder. 

Gunstig zal het antwoord daarom waarschijnlijk niet zijn. In oktober vorig jaar zond het college Rijkswaterstaat een brief op poten nadat  er in augustus weer olie was ontsnapt uit het wrak. Dat gebeurt geregeld als het zeewater opwarmt, en dat schaadt het milieu en de bruikbaarheid en de Blauwe Vlagstatus van de Vlissingse stranden. De Spyros Armenakis brak in 1965 in tweeën op de Nolleplaat.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Claverveld 2 wordt extra snel ontwikkeld wegens grote belangstelling van kopers
    PREMIUM

    Claverveld 2 wordt extra snel ontwikkeld wegens grote belangstel­ling van kopers

    VLISSINGEN - De belangstelling voor wonen in de nieuwe Vlissingse wijk Claverveld is zo groot dat het dagelijks bestuur versneld start met de uitwerking van het tweede en laatste deel. Potentiële kopers krijgen daarbij een heel belangrijke rol. Mede aan de hand van hun wensen bepaalt het college wat voor soort woningen daar komen, aldus wethouder John de Jonge. Hij hoopt dat voorjaar 2022 de eerste bewoners daar daadwerkelijk kunnen wonen.