Aan de oever van het Veerse Meer tussen Arnemuiden en Veere wordt, op de plek van de vroegere groepsaccommodatie Het Zilveren Schor, het vakantiepark Harbour Village gebouwd.
Volledig scherm
PREMIUM
Aan de oever van het Veerse Meer tussen Arnemuiden en Veere wordt, op de plek van de vroegere groepsaccommodatie Het Zilveren Schor, het vakantiepark Harbour Village gebouwd. © Lex de Meester

Visie op het Veerse Meer: genoeg is genoeg

analyseARNEMUIDEN - Nu de Zeeuwse kust is beschermd tegen het uitdijende toerisme, groeit de angst in het achterland voor oprukkende projectontwikkelaars. Terecht klinkt over het Veerse Meer: genoeg is genoeg.

,,Dit is de kans om mee te praten over de toekomst van het Veerse Meer!” Met die oproep gingen de betrokken overheden de afgelopen twee weken op pad voor hun Gebiedsvisie Veerse Meer. Honderden inwoners, ondernemers en organisaties van Walcheren en Zuid- en Noord-Beveland namen de uitnodiging aan. De conclusie is na vier bijeenkomsten wel duidelijk. De toekomstvisie moet er vooral voor zorgen dat het Veerse Meer niet verder wordt aangetast door toerisme en luxe vakantieparken. Het gaat te veel over toeristen, en veel te weinig over óns, zeggen de Walchenaren en Bevelanders.