Volledig scherm
Een van de gewonden wordt afgevoerd door hulpverlener. © Frans Bosscha

Vier mensen gewond door ongeval op A58; bestuurder aangehouden

RITTHEM - Vier mensen zijn zondagavond gewond geraakt bij een eenzijdig ongeval op de A58 bij Oost-Souburg. De bestuurder van de auto is aangehouden. Hij had waarschijnlijk te veel gedronken.

De vier zaten in een auto die rond 18.05 uur tussen Middelburg en Vlissingen over de snelweg reed. Vlak voor de afslag Oost-Souburg raakte de auto door nog onbekende oorzaak van de weg, sloeg enkele keren over de kop en kwam uiteindelijk in een greppel tot stilstand. Een 35-jarige vrouw en 36-jarige man, beiden uit Vlissingen, zijn daarbij mogelijk uit de auto geslingerd. Zij zijn met de traumahelikopter naar het ziekenhuis in Rotterdam gebracht.

De bestuurder en een 50-jarige man uit Vlissingen die eveneens in de auto zat, konden zelf uit de auto komen. Zij zijn naar het ziekenhuis in Goes gebracht.

Van de automobilist is op de plaats van het ongeval een blaastest afgenomen. Daaruit bleek dat hij mogelijk te veel gedronken had. Hij is formeel aangehouden.

In de auto zaten ook twee honden. Die zijn naar het asiel gebracht.

De hulpdiensten rukten met veel materieel uit: vijf ambulances en twee brandweervoertuigen kwamen ter plaatse en de traumahelikopters uit Rotterdam en uit Nijmegen werden opgeroepen. De laatste hoefde uiteindelijk niet meer ter plaatse te komen.

Nadat de gewonden waren afgevoerd, heeft de politie een uitgebreid sporenonderzoek gedaan. Daarna is de auto geborgen. Tijdens het ongeval was de A58 richting Vlissingen afgesloten voor het verkeer.