Volledig scherm
Foto ter illustratie. © Eldridge Pentury

Vier aanhoudingen na opstootjes in Middelburg

MIDDELBURG - Bij diverse opstootjes in de binnenstad van Middelburg zijn gisteravond en de afgelopen nacht vier mensen aangehouden.

Een zestienjarig meisje uit Westkapelle werd rond 21.45 uur aangehouden wegens mishandeling van een beveiliger. Toen zij onenigheid had met een jongen, kwam een beveiliger tussenbeide, waarop het meisje hem sloeg. De Westkappelse wordt op een later tijdstip verhoord.

Drie kwartier later werd een opstootje op de Markt gemeld. Een 21-jarige Vlissinger werd aangehouden wegens vechten. De Vlissinger zit vast en wordt vandaag gehoord.

Witwassen

Omstreeks 00.20 uur meldde een portier van een café in de Schuttershofstraat dat een man zich erg vervelend gedroeg en dat hij mogelijk in het bezit was van drugs. Politieagenten troffen een 19-jarige man uit Middelburg aan, die inderdaad hasj bij zich had en ook ruim 2700 euro bij zich droeg. De man wordt verdacht van drugshandel en witwassen. Hij is opgesloten in een politiecel en wordt daar verhoord door rechercheurs.

Drie gewonden

Om 03.45 uur werden agenten naar de Vlasmarkt in Middelburg gestuurd, waar een vechtpartij gaande was. Daarbij waren drie mensen gewond geraakt. Een 19-jarige Middelburger werd als verdachte aangehouden in de Rijnstraat. Agenten hebben getuigenverklaringen opgenomen. De Middelburger is opgesloten in een politiecel en wordt vandaag verhoord. Twee van de drie gewonden - een 22-jarige man uit Philippine en een 23-jarige Vlissinger - hebben zich bij de huisartsenpost gemeld. De derde  gewonde, een 23-jarige man uit Vlissingen, is door een ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

De politie onderzoekt alle zaken en sluit niet uit dat nog meer aanhoudingen zullen volgen.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement