Volledig scherm
Situatieschets van de nieuwbouwwijk Essenvelt in Middelburg. © Gemeente Middelburg

Via de Atalantalaan naar de Vuursteenvlinder: straatnamen Essenvelt vernoemd naar vlinders

MIDDELBURG - De nieuwbouwwijk Essenvelt slokt een stuk natuurlijk buitengebied op tussen Middelburg en Oost-Souburg. Behalve waterpartijen en groen waar dieren weer een plekje in kunnen zoeken, krijgt fauna ook een plekje in de wijk op straatnaambordjes. 

Alle straten en paden in Essenvelt worden namelijk vernoemd naar vlinders. Van de Argusvlinder tot de Vuursteenvlinder tot het Nachtpauwoogpad. De doorgaande weg door de wijk gaat de Atalantalaan heten. Het thema is uitgekozen door de Commissie Straatnaamgeving.

 1. Handgegeschreven brieven vanuit Middelburg naar Xi Jinping en Mauricio Vila Dosal
  PREMIUM

  Handge­geschre­ven brieven vanuit Middelburg naar Xi Jinping en Mauricio Vila Dosal

  MIDDELBURG - Wim Sanderse schreef zaterdag tien brieven in verschillende talen naar tien regeringsleiders. In elke handgeschreven brief vroeg de Middelburger aan president Xi Jinping van China en gouverneur Mauricio Vila Dosal van Yacatán Mexico om politieke gevangenen vrij te laten of op een andere manier iets te doen voor mensen die in de verdrukking zitten. Hij had ook voorgedrukte brieven kunnen ondertekenen die klaar lagen op een tafel in de Zeeuwse Bibliotheek. Maar hij koos ervoor ze zelf te schrijven. ,,Dat is veel persoonlijker. Ik hoop dat dit nog meer effect heeft.”
 2. Veere wil kamerverhuur legaliseren maar stuit nog op juridische problemen
  PREMIUM

  Veere wil kamerver­huur legalise­ren maar stuit nog op juridische problemen

  DOMBURG - De gemeente Veere wil alle illegale kamerverhuur aan toeristen legaliseren. Juristen zoeken momenteel uit op welke manier dat haalbaar is zonder dat de gemeente te maken krijgt met een groot aantal rechtszaken. Ze hebben tot nu toe nog niet zo’n regeling kunnen bedenken, zo blijkt uit een notitie van het dagelijks bestuur van de gemeente. Daarom is er meer tijd nodig. Het college hoopt in januari met een gedegen voorstel te komen dat standhoudt bij rechtbank en Raad van State. Wethouder Arie Schot: ,,We willen geen juridisch geklier.”