Volledig scherm
© Thinkstock

Verwarde Vlissinger moet naar psychiatrische kliniek

MIDDELBURG - De rechtbank in Middelburg heeft donderdag de 35-jarige Vlissinger R.S. ontslagen van rechtsvervolging. De man moet zich voor een jaar laten opnemen in een psychiatrische kliniek. Met deze uitspraak volgt de rechtbank de officier van justitie.

De Vlissinger werd verdacht van een reeks feiten waaronder poging brandstichting in Goes, vernieling van een woningruit en een aantal auto’s in Vlissingen en een fietsdiefstal in Middelburg. De poging brandstichting en de vernieling van een auto acht de rechtbank niet bewezen. De overige delicten zijn wel bewezen maar kunnen veroordeelde niet worden aangerekend. Volgens de rapporten van de psycholoog en psychiater lijdt de man namelijk aan een bipolaire stoornis. De Vlissinger is daarom volledig ontoerekeningsvatbaar voor zijn daden.

Veroordeelde verklaarde eerder dat hij het leuk vindt om gek te doen en het fijn is om niet na te denken. Op de zitting kon hij zich hier niets van herinneren. Met de opname hoopt de rechtbank dat de man kan werken aan zijn psychische problematiek en de kans op recidive vermindert.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement