Volledig scherm
Molenberg in Middelburg © Google Maps

Vermiste man bewegingsloos in scootmobiel op straat gevonden

MIDDELBURG - De politie heeft zondagavond een vermiste oudere man in een scootmobiel aangetroffen aan de Molenberg in Middelburg. Hij stond daar bewegingsloos op straat. 

Buurtbewoner Joel Maljaars (26) zag bij thuiskomst de man stil in zijn scootmobiel zitten ter hoogte van fietsenwinkel Baaijens. Toen Maljaars 20 minuten later zijn hond ging uitlaten, zat de man daar nog steeds, op precies dezelfde plek.       

"Ik dacht: dit kan niet goed wezen", zegt Maljaars. Hij liep naar het politiebureau om het te melden. Agenten liepen op de man af. Het bleek om een demente oudere man te gaan, die kort daarvoor als vermist was opgegeven door Zorgstroom. 

De man was vermoedelijk in slaap gevallen. Toen de agenten hem wakker maakten, dacht hij dat hij nog steeds thuis was, zo'n 3 kilometer verderop. "We hebben 'm maar even thuis gebracht", schrijft de politie op Facebook. "De scootmobiel paste helaas niet in de bus dus u raadt het wel, dat werd een ritje scootmobiel." (zie foto)

Maljaars wordt op Facebook geprezen voor zijn oplettendheid. Zelf verbaast hij zich dat anderen dat niet deden. "Het meest absurde vind ik dat in de tussentijd een stuk of 5 mensen hem gepasseerd waren en ze enkel maar keken - of nog niet eens - en hun weg vervolgden."