Vermist 12-jarig meisje zwemt in Middelburgse gracht

Update 23.30 uurMIDDELBURG - Een 12-jarig meisje is woensdagavond rond 22.15 uur ter hoogte van de Seisbinnenbrug in Middelburg door brandweerlieden uit de gracht gehaald. Eerder op de avond werd ze als vermist opgegeven.

Via Burgernet werd rond 21.50 uur haar vermissing gemeld. Even later kwam een melding dat iemand te water was geraakt bij de Roozenburglaan in de wijk Dauwendaele. Die plek werd tijdens het aanrijden bijgesteld naar Achter de Houttuinen in het centrum van de stad.

Volledig scherm
© HVZeeland

Het meisje bleek in de buurt van de Seisbinnenbrug te zwemmen. Volgens de Veiligheidsregio Zeeland weigerde ze uit het water te komen en werd daarom de brandweer ingeseind. Rond 22.30 uur hebben brandweerlieden haar aan de kant van de Penninghoeksingel aan wal gebracht.

Het meisje werd in eerste instantie in de ambulance behandeld en is later naar het ziekenhuis gebracht. Hoe het met haar gaat is niet duidelijk.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Wapenspecialist: Revolver van burgemeester Halsema's man was illegaal

    Wapenspeci­a­list: Revolver van burgemees­ter Halsema's man was illegaal

    De in Middelburg geboren en getogen Robert Oey, echtgenoot van burgemeester Halsema, had nooit een onklaar gemaakte Duitse revolver mogen gebruiken voor zijn filmproductiebedrijf. Dit type is illegaal, zegt wapenspecialist en -handelaar Henk de Deugd die gecertificeerd is om wapens onklaar te maken. Volgens De Deugd krijgt Oey het onklaar gemaakte wapen waarschijnlijk nooit meer terug, de politie zal het vernietigen.