Vermist 12-jarig meisje zwemt in Middelburgse gracht

Update 23.30 uurMIDDELBURG - Een 12-jarig meisje is woensdagavond rond 22.15 uur ter hoogte van de Seisbinnenbrug in Middelburg door brandweerlieden uit de gracht gehaald. Eerder op de avond werd ze als vermist opgegeven.

Via Burgernet werd rond 21.50 uur haar vermissing gemeld. Even later kwam een melding dat iemand te water was geraakt bij de Roozenburglaan in de wijk Dauwendaele. Die plek werd tijdens het aanrijden bijgesteld naar Achter de Houttuinen in het centrum van de stad.

Volledig scherm
© HVZeeland

Het meisje bleek in de buurt van de Seisbinnenbrug te zwemmen. Volgens de Veiligheidsregio Zeeland weigerde ze uit het water te komen en werd daarom de brandweer ingeseind. Rond 22.30 uur hebben brandweerlieden haar aan de kant van de Penninghoeksingel aan wal gebracht.

Het meisje werd in eerste instantie in de ambulance behandeld en is later naar het ziekenhuis gebracht. Hoe het met haar gaat is niet duidelijk.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
 1. Voorronde NK biertappen in Sint Jansteen is als de Formule 1
  PREMIUM

  Voorronde NK biertappen in Sint Jansteen is als de Formule 1

  SINT JANSTEEN - Als je twintig jaar een café hebt, wil dat nog niet altijd zeggen dat je een mooie pint bier kunt tappen. Daniella de Kind (50) van café Lazarus in Sint Jansteen gooide dinsdag in haar eigen kroeg alles in de strijd bij de voorronde van het NK biertappen, net als negentien andere toptappers uit Zeeland gingen voor een landelijke finaleplaats. Die is voor Prosper Minnaert van eetcafé Desafinado in Middelburg.
 2. Hulphond Vlissingse Sylvia met vuurwerk bekogeld; ‘het gebeurde in een vuurwerkvrije zone’
  PREMIUM

  Hulphond Vlissingse Sylvia met vuurwerk bekogeld; ‘het gebeurde in een vuurwerk­vrije zone’

  In december vermijdt Sylvia Hoving (56) uit Vlissingen zo veel mogelijk het gebied waar haar hulphond Quiandra werd bekogeld met vuurwerk. Haar hond functioneert nog goed als hulphond, maar zo loopt het niet altijd af. Elke decembermaand raken vijf hulphonden in Nederland dusdanig getraumatiseerd door vuurwerk dat ze hun baasje niet meer kunnen begeleiden. Dit heeft Stichting Gebruikers Assistentiehonden (SGA) onderzocht.