Volledig scherm
© Thinkstock

Verlichting om inbrekers uit Souburg te verdrijven

OOST-SOUBURG - Lantaarnpalen in en om het achterpad van de Middenhofsingel moeten inbrekers uit de buurt houden van woningen aan de even zijde van die singel in Oost-Souburg.

B en W van Vlissingen trekken zesduizend euro uit, afkomstig uit de pot Leefbaarheid, om openbare verlichting aan te laten leggen.

Het is ongebruikelijk dat het gemeentebestuur investeert in verlichting in en om brandgangen. Er zijn echter redenen om 'voor deze ene keer' van dat beleid af te wijken, meldde wethouder Albert Vader deze week.

Huizen aan de even zijde van de Middenhofsingel, die iets verder van de straat liggen dan woningen aan de overkant, waren tot voor kort vaker doelwit van inbrekers dan panden elders in de gemeente. De bewoners staken de koppen bij elkaar om te kijken wat ze zelf konden doen om onverlaten af te schrikken en begonnen een buurtapp om elkaar direct te kunnen waarschuwen als ze verdachte personenen zien rondscharrelen.

Vader: "Inbraken hebben een grote impact op het veiligheidsgevoel van bewoners. Verlichting op die plek heeft ook nut voor huizen aan omliggende straten."