Volledig scherm
Het verlaten Vlissingse verpleeghuis Weyevliet. © Google Streetview

Verlaten Vlissings verpleeghuis tijdelijk verhuurd tegen krakers

VLISSINGEN - Het verlaten Vlissingse verpleeghuis Weyevliet ruimt vóór mei het veld voor grasland, meldt voorzitter Jan de Graaf van de raad van bestuur van WVO Zorg.

De bewoners van Weyevliet verhuisden de afgelopen weken naar het nieuwe Scheldehof. De laatste bewoners vertrokken woensdag naar de voormalige Zware Plaatwerkerij in het Scheldekwartier. In de Vlissingse gemeenteraad ontstond donderdagavond commotie, omdat raadslid Rijnco-Jan Suurmond (PSR) had vernomen dat Weyevliet tegen de afspraken in zou worden verhuurd.

,,We hebben buurtbewoners destijds beloofd dat het verpleeghuis slechts tijdelijk in gebruik zou zijn om WVO Zorg uit de brand te helpen. De maximale termijn van vijf jaar is meer dan verdubbeld, maar WVO Zorg moet wel de belofte nakomen Weyevliet zo snel mogelijk af te breken. Dan kunnen we daarna gras inzaaien, zoals we de omwonenden in Bossenburgh hebben voorgespiegeld", betoogde Suurmond onder instemmend geknik van de meeste collega-raadsleden.

Wethouder Sem Stroosnijder wist niets over verhuur van Weyevliet, maar kon vrijdag laten weten dat B en W eerder een gedoogbeschikking verleenden, waarin Weyevliet tot mei 2018 mag blijven staan. Bestuursvoorzitter De Graaf meldt dat WVO Zorg zich daaraan houdt. ,,Het gebouw van Weyevliet is volgend jaar mei niet meer te zien. Maar tot de sloop in maart of april begint, willen we een paar anti-kraakhuurders in het pand vestigen. Zo'n groot pand op een enigszins afgelegen plek wil je niet leeg laten staan. Daarom hebben we een gespecialiseerd bedrijf gevraagd enkele tijdelijke huurders voor ons te zoeken."

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement