Volledig scherm
Verkeersremmers moeten de snelheid van automobilisten verminderen op De Willem Ruysstraat in Vlissingen. © René Hoonhorst

Verkeersremmers moeten De Willem Ruysstraat in Vlissingen veiliger maken

VLISSINGEN - Bewoners van De Willem Ruysstraat - een van de belangrijkste wegen naar het centrum - in Vlissingen klaagden al een poosje dat er veel te hard wordt gereden in hun straat. Vier verkeersremmers moeten weggebruikers er toe brengen zich aan de snelheid van maximaal dertig kilometer per uur te houden.

Een proef met vier verkeersremmers tussen Museum Scheldewerf en de rotonde bij de Scheldestraat/Aagje Dekenstraat/Hellingbaan is bedoeld om de snelheid uit dat deel van De Willem Ruysstraat halen. Snelheidsmetingen zullen het komende kwartaal uitwijzen of aanleg van vier heuveltjes op het wegdek de  vaart voldoende tempert.

Mocht de snelheid onverhoopt niet genoeg dalen dan wordt naar nieuwe oplossingen gezocht, meldt een woordvoerster van de gemeente Vlissingen. Overigens komen verderop in De Willem Ruysstraat, richting Keersluisbrug, niet meer verkeersremmers. De woordvoerster: ,,De stroken klinkers die daar in het wegdek zitten, zijn teruggelegd nadat daar rioleringen zijn aangelegd voor de nieuwe Scheldewijk. Zo lang de bouw van die wijk niet is afgerond, blijven de stenen liggen. Daarna komt er nieuw asfalt.”

Volledig scherm
Verkeersremmers op twee plaatsen in De Willem Ruysstraat moeten automobilisten bewegen minder snel te rijden. © René Hoonhorst