Volledig scherm
© Eldridge Pentury

Verkeerscommissie wil kinderen ook veilig naar nieuwe Souburgse basisschool loodsen

OOST-SOUBURG - De Verkeerscommissie van de Burcht-Rietheimschool wil dat leerlingen ook bij het openen van de nieuwe school over een paar jaar veilig naar school blijven gaan. 

Voor dat alle leerlingen naar de Van Visvlietstraat komen, houdt ze een enquête onder ouders en presenteert de commissie een film met verkeersrisico's. De verkeerscommissie wil van ouders en scholieren weten wat ze van verkeersveiligheid rondom het schoolgebouw vinden. Als ze verkeersveiligheidsproblemen ondervinden, wil de commissie graag horen of ze mogelijke oplossingen zien. De commissieleden doen ook al vast een oproep aan ouders en kinderen om - nu en in de toekomst - zoveel mogelijk te voet of per fiets naar school te komen.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Dit vinden Zeeuwen het gevaarlijkste fietspad: ‘Het is smal, druk en pikdonker’
    PREMIUM
    poll / video

    Dit vinden Zeeuwen het gevaarlijk­ste fietspad: ‘Het is smal, druk en pikdonker’

    VLISSINGEN - Zeeland telt in vergelijking met andere provincies veel onverlichte fietspaden waar brommers en fietsers met knikkende knieën overheen rijden. Het Jaagpad tussen Vlissingen en Middelburg boezemt de meeste angst in. Duizenden forenzen en scholieren razen dagelijks over het smalle pad langs het Kanaal door Walcheren. Het levert vaak gevaarlijke situaties op, vooral tijdens de donkere dagen.