Volledig scherm
© Eldridge Pentury

Verkeerscommissie wil kinderen ook veilig naar nieuwe Souburgse basisschool loodsen

OOST-SOUBURG - De Verkeerscommissie van de Burcht-Rietheimschool wil dat leerlingen ook bij het openen van de nieuwe school over een paar jaar veilig naar school blijven gaan. 

Voor dat alle leerlingen naar de Van Visvlietstraat komen, houdt ze een enquête onder ouders en presenteert de commissie een film met verkeersrisico's. De verkeerscommissie wil van ouders en scholieren weten wat ze van verkeersveiligheid rondom het schoolgebouw vinden. Als ze verkeersveiligheidsproblemen ondervinden, wil de commissie graag horen of ze mogelijke oplossingen zien. De commissieleden doen ook al vast een oproep aan ouders en kinderen om - nu en in de toekomst - zoveel mogelijk te voet of per fiets naar school te komen.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Duinkerke-veteranen doen rondje Zeeland

    Duinkerke-veteranen doen rondje Zeeland

    VEERE - De twee scheepjes in de haven van Veere vallen wel op. Een Franse schipper op slippers, de haren nat van de douche, vraagt wat voor bootjes het zijn. Geroutineerd wordt het verhaal weer afgestoken. “Dit schip is een van de schepen die meegeholpen hebben bij de evacuatie van de Britse troepen bij Duinkerke in 1940.” Trevor Phillips is het wel gewend. Zijn Tom Tit valt direct op tussen de nieuwe witte jachten. Phillips is niet alleen in Veere. Naast hem ligt de Elvin van zijn maat Hywel Bowen-Perkins, ook een schip dat getuige de plaquette ooit mensenlevens redde in Duinkerke.