Volledig scherm
De voorbereidingen voor verhuizing van onderstel en giek van de Scheldekraan zijn maandag in voorbereiding. © René Hoonhorst

Verhuizing Vlissingse Scheldekraan goed voorbereid

VLISSINGEN - De  Scheldekraan moet woensdag op een nieuwe vaste plek bij het Vlissingse Dok staan. De voorbereidingen voor de verhuizing van onderstel en giek, die enkele tientallen meters verderop staan, zijn vandaag getroffen.

De uit 1950 daterende circa veertig meter hoge torenkraan werd in 2007 buiten gebruik gesteld. De kraan, symbool van de bedrijvigheid op de voormalige werf, keerde na een crowdfundactie onder vooral inwoners en bedrijven van Vlissingen weer terug op het Scheldeterrein. Drie jaar terug moest het gevaarte weer worden ontmanteld, omdat de fundering niet degelijk genoeg bleek. 

Intussen is op een plek voor de Machinefabriek een  nieuwe stevige fundering neergelegd. Daar wordt de kraan de komende dagen op geïnstalleerd. Vlissingers en andere belangstellenden kunnen de werkzaamheden prima volgen aan de overkant van Het Dok op de Peperdijk. Daar heeft de gemeente een tribune laten opbouwen om toeschouwers tegemoet te komen. Omstreeks 10.30 en 15.00 uur serveren medewerkers dinsdag en woensdag ook  nog een kopje koffie of thee om geïnteresseerden helemaal in de watten te leggen.

Volledig scherm
De tribune staat al de overkant van Het Dok, zodat kijkers dinsdag en woensdag goed en comfortabel zicht hebben op de verhuizing van de Scheldekraan. © René Hoonhorst
PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement