Volledig scherm
De rechtbank in Middelburg.

Verdachte over incest met dochter: Als het wel was gebeurd, zou ik het wel vertellen

MIDDELBURG - "Het is niet waar. En als het wel was gebeurd, zou ik het wel vertellen'', zei de 61-jarige geëmotioneerde Vlissinger G. B. En met 'het' bedoelde hij de vier jaar durende incest met zijn toen vijfjarige dochter, die 32 jaar geleden zou hebben plaatsgevonden. De officier van justitie eiste donderdag dertig maanden cel en het betalen van elfduizend euro schadevergoeding tegen hem.

Drie jaar geleden deed ze aangifte. Vrijwel dagelijks zou ze door haar vader zijn misbruikt. Ze moest ook seks hebben met haar zusje en met haar broertje. Vader zou speciaal een opstapje hebben getimmerd zodat een van de kinderen door het raam kon kijken wanneer moeder thuiskwam, zodat vader niet betrapt kon worden.

Wraakactie

Het was allemaal niet waar volgens B. Het was een wraakactie. B. had een buitenechtelijke relatie met de zus van zijn echtgenote en uiteindelijk leidde dat tot een scheiding. Dus vandaar. Bovendien zou een oom van de meisjes het misbruik hebben gepleegd. Of haar latere stiefvader, met wie haar moeder een schijnhuwelijk was aangegaan om hem een verblijfsvergunning te kunnen bezorgen. Iedereen, behalve hij.

Zijn andere dochter zou ook zijn misbruikt, maar die wilde geen aangifte doen, en hun broertje wist zich niets meer te herinneren.

Uitspraak 18 augustus.