Parc Zonnehove in Oostkapelle
Volledig scherm
PREMIUM
Parc Zonnehove in Oostkapelle © Jeffrey Kutterink

Verdachte moordzaak Oostkapelle blijft vastzitten, rechter buigt zich snel over de zaak

OOSTKAPELLE - Heeft E.F. (57) zijn buurvrouw om het leven gebracht of niet? Het antwoord laat niet lang meer op zich wachten. Bijna twee jaar na de dood van een 78-jarige vrouw en vele complexe onderzoeken verder, buigt de rechter zich binnenkort over de zaak. Tot die tijd blijft de verdachte - die kampt met gezondheidsproblemen - vastzitten.

 1. Verdachte Oostkapelle vandaag voor de rechter. Een spannende dag voor bewoners van Parc Zonnehove
  PREMIUM
  video

  Verdachte Oostkapel­le vandaag voor de rechter. Een spannende dag voor bewoners van Parc Zonnehove

  MIDDELBURG - Een uiterst spannende dag is het vandaag voor de bewoners van appartementencomplex Parc Zonnehove in Oostkapelle. Want de buurman die in mei is opgepakt in verband met de vondst van een dode vrouw staat vandaag voor de rechter. Die bepaalt of er genoeg bewijs is om de verdachte langer vast te houden. Hoewel de zaak niet inhoudelijk wordt behandeld, komen mogelijk meer details naar buiten. Dé grote vraag: wat is er toen toch gebeurd?
 2. 1340 Ritten met dierenambulance in één jaar, van opgeknoopte kat tot dode meeuw
  PREMIUM

  1340 Ritten met dierenambu­lan­ce in één jaar, van opgeknoop­te kat tot dode meeuw

  VLISSINGEN - Een kat met een strop rond de nek, een hond met een ingeslagen kop en een explosie in een flat aan de Hogeweg waarbij meer dan tien huisdieren omkwamen. Rens van Goudswaard en Jolanda Lichtenberg van de Stichting Dierenwelzijn Walcheren hoeven geen moeite te doen om bijzondere ritten van de dierenambulance op te noemen. Die Vlissingse ambulance rijdt op 15 april precies één jaar en er zijn tot nu toe al 1340 ritten gemaakt. Maar de beide vrijwilligers geven aan dat het werk ook heel dankbaar is. ,,Bij de ontploffing in de flat hebben we ook twee honden, twee katten en een konijn kunnen redden en herenigen.”
 3. Containerreuzen naderen Westerschelde na stremming Suezkanaal
  PREMIUM

  Container­reuzen naderen Wester­schel­de na stremming Suezkanaal

  VLISSINGEN - Een aantal van de containerreuzen die vastzaten bij het Suezkanaal is op weg naar de Westerschelde. Het eerste schip is woensdag al in de haven van Antwerpen aangekomen. Een file van schepen wordt op het Zeeuwse water vooralsnog niet verwacht, zegt Eric Adan, Diensthoofd Gemeenschappelijk Nautische Autoriteit. ,,Maar het zal waarschijnlijk wel iets drukker worden dan normaal. Maar de grootste drukte merken ze vooral bij de terminals in Antwerpen.”
 1. Zeeuwse scholieren blij met buitenles: 'Leuker dan binnen'
  Play

  Zeeuwse scholieren blij met buitenles: 'Leuker dan binnen'

 2. Woningbrand in Kapelle kost bewoner het leven
  Play

  Woning­brand in Kapelle kost bewoner het leven