Volledig scherm
© Eldridge Pentury

Verdachte aangehouden voor veroorzaken dodelijk ongeval in Vlissingse nieuwjaarsnacht

VLISSINGEN - De politie heeft maandag een 37-jarige man uit Polen aangehouden voor het veroorzaken van een dodelijk ongeval in de Sottegemstraat  in Vlissingen, afgelopen nieuwjaarsnacht. Hierbij overleed een 24-jarige fietser uit die plaats. De veroorzaker reed destijds door. 

De politie heeft de aanhouding zojuist bekend gemaakt. De Pool is overgebracht naar een politiecellencomplex waar hij uitgebreid is gehoord. De man is in verzekering gesteld en zit nog vast. Morgen bepaalt de rechter-commissaris of hij langer vast moet blijven zitten.

Door de verkeerspolitie is, in nauwe samenwerking met de wijkpolitie, forensische opsporing, recherche, het NFI en het Openbaar Ministerie uitgebreid onderzoek gedaan naar de toedracht van het ongeval. Afgelopen juli vond nog een zogenoemd validatie-onderzoek plaats.

Tijdens het lopende onderzoek is gebleken dat er een verband is tussen dit fatale ongeval en het crashen van een personenauto in de Burgemeester Van Woelderenlaan enkele minuten daarna. De nu aangehouden verdachte werd toen, ernstig gewond, aangetroffen in de nabijheid van deze gecrashte auto. Hij is destijds met een traumahelikopter naar het ziekenhuis gebracht.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Zoutelande, de tweede Heimat voor Theo en Maria
    PREMIUM

    Zoutelande, de tweede Heimat voor Theo en Maria

    ZOUTELANDE - Theo en Maria Engels keken vrijdagmiddag verrast toen ze burgemeester Rob van der Zwaag in het Beach Hotel in Zoutelande zagen staan. Ze waren nog meer verrast toen het Duitse echtpaar hoorde dat hij speciaal voor hen was gekomen. Want de twee vierden vrijdag hun vijftigste huwelijksdag. Dat niet alleen. Ze vierden ook dat ze al 50 jaar Zoutelande bezoeken. Wat hen betreft komen ze ook de komende jaren nog vaak naar Zoutelande. ,,Want het is hier goed”, aldus Maria (72). ,,Heel goed”, vult haar man (75) aan.