Zeeuwse Sien helpt de Veerse wethouders Pieter Wisse en Adri Roelse (r) bij het in gebruik nemen van het met ledverlichting extra beveiligde zebrapad in Grijpskerke.
Volledig scherm
PREMIUM
Zeeuwse Sien helpt de Veerse wethouders Pieter Wisse en Adri Roelse (r) bij het in gebruik nemen van het met ledverlichting extra beveiligde zebrapad in Grijpskerke. © Lex de Meester

Veiliger zebrapad voor Grijpskerke: ‘Hè, hè, eindelijk’

GRIJPSKERKE - Het zebrapad op de doorgaande weg in Grijpskerke is speciaal beveiligd zodat automobilisten nu extra gewaarschuwd worden als voetgangers de Schuitvlotstraat oversteken. Het vernieuwde zebrapad werd woensdagavond in gebruik genomen. Het is het eerste succes van de dorpsraad die eind 2019 werd opgericht door inwoners die vonden dat er iets gedaan moest worden aan de verkeersonveiligheid in hun dorp.

  1. De boulevard is van iedereen: en dat maakt het juist zo lastig
    PREMIUM
    REPORTAGE I VIDEO

    De boulevard is van iedereen: en dat maakt het juist zo lastig

    Wonen aan de Vlissingse boulevard. Voor velen is het een droom, voor anderen begint het meer op een nachtmerrie te lijken. Zij zien samenscholende jongeren die alcohol drinken uit scooterkoffers, liggen wakker van scheurende auto’s en knallende motoren, ze kijken uit op overvolle prullenbakken, dealers die lachgasballonnen bijvullen en drugs verkopen. De boulevard verloedert, zeggen zij. Het is er gezellig, zeggen anderen: ‘Wij zijn ook jong geweest.’ Tijd om op onderzoek uit te gaan.