Wethouder Adri Roelse: ,,Een paar maanden geleden hadden we het nog over het evenwicht tussen leefbaarheid en toerisme, nu hopen we dat die toeristen snel komen."
Volledig scherm
PREMIUM
Wethouder Adri Roelse: ,,Een paar maanden geleden hadden we het nog over het evenwicht tussen leefbaarheid en toerisme, nu hopen we dat die toeristen snel komen." © Dirk Jan Gjeltema

Veerse wethouder Roelse: ‘Waar we kunnen, komen we ondernemers tegemoet’

DOMBURG - Waar we kunnen, daar komen we ondernemers tegemoet. Die boodschap geeft de Veerse wethouder economie en toerisme Adri Roelse (DTV). Hij benadrukte wel dat uiteindelijk het coronateam en de gemeenteraad beslissen wat mogelijk is. ,,Het team kijkt niet alleen wat in verband met de veiligheid en gezondheid allemaal kan en niet kan. Maar ook wat we kunnen doen om de gevolgen van de crisis te verzachten. Als we bedrijven tegemoet kunnen komen, dan zullen we dat doen.”

  1. Explosieve groei van de bijstand verwacht op Walcheren. Boosdoener: de coronacrisis
    PREMIUM

    Explosieve groei van de bijstand verwacht op Walcheren. Boosdoener: de coronacri­sis

    VLISSINGEN - Orionis verwacht dat dit jaar 750 tot duizend mensen extra bij de drie Walcherse gemeenten aankloppen voor een bijstandsuitkering. Dat zijn volgens de regionale sociale dienst mensen die voor de coronacrisis vooral actief waren als flexwerker of een tijdelijk contract hadden. Zij raakten of raken door de virusuitbraak en de gevolgen daarvan hun werk kwijt en kunnen in veel gevallen geen beroep doen op de WW.