Volledig scherm
PREMIUM
Bert van Halderen: Betere, persoonlijker zorg voor minder geld. © Lex De Meester

Veerse klanten jeugdhulp en maatschappelijke ondersteuning gaan er niet op achteruit na opheffing Porthos

DOMBURG - Het verscheiden van Porthos is geen ramp voor Veerse zorgcliënten. Klanten voor maatschappelijke ondersteuning en jeugdhulp worden na 1 januari sneller en beter geholpen.

Wethouder Bert van Halderen verzekerde de leden van de commissie Maatschappelijke Ontwikkeling dinsdag tijdens een vergadering dat inwoners van Veere die zorg nodig hebben ook in de toekomst goed worden geholpen. ,,We hebben als Veere hoge ambities. We willen mensen niet alleen snel en goed zorg bieden, maar geven ook extra aandacht aan preventie”, betoogde Van Halderen. 

  1. Stikstof geen probleem meer voor nieuwe supermarkt  Vrouwenpolder
    PREMIUM

    Stikstof geen probleem meer voor nieuwe supermarkt Vrouwenpol­der

    VROUWENPOLDER - De nieuwe Plus Supermarkt op de hoek van de Noorddijk en de N57 in Vrouwenpolder gaat voorjaar 2022 open, zo hoopt eigenaar Paul Corbijn. Dat is veel later dan gedacht want hij is al zo’n tien jaar bezig met het plan om op een andere plaats in zijn dorp een nieuwe super te beginnen. Midden vorig jaar zag het er zelfs naar uit dat het helemaal niet zou lukken wegens de uitstoot van te veel stikstof bij de bouw. ,,Daardoor lag alles acht maanden stil.” Maar ook die drempel is recent genomen, aldus de ondernemer. ,,We bouwen stikstof-neutraal.”