Volledig scherm
© Thinkstock

Veerse duinen echt taboe voor zonnebaden en seks

VROUWENPOLDER - In de Veerse duinen zonnen of lopen mag niet. Met een algemeen verbod wil de gemeente nu definitief de overlast in de duinen te lijf gaan.

Het duingebied van Oranjezon bij Vrouwenpolder is een geliefde stek voor badgasten. Met name mannen zoeken er al jarenlang hun vermaak. Het afgelopen seizoen werd opnieuw een fors aantal bekeuringen uitgeschreven aan zonners in de verboden, beschutte duinpannen.

De gemeente Veere wil dat illegaal recreëren in de duinen langs de Veerse kust harder aanpakken met een nieuw duinverbod in de Algemene Plaatselijke Verordening (APV). Een verboden toegang dus voor alle duinen op Veers grondgebied. Borden of niet.

"Illegaal ja", zegt Veers hoofd handhaving Jos van de Graaf. "Want het is gewoon verboden om in die duinen te zijn. En dat geldt voor de hele Veerse kust." Probleemgebied is en blijft het duingebied van Oranjezon, achter het naaktstrand.

Duinen en strand zijn een geliefd oord voor mannen en stelletjes (swingers) op zoek naar seks. Op een aantal sites regent het uitnodigingen en aanbevelingen, maar ook klachten over ongewenst gedrag. "Het gebied heeft dat 'losse' imago al jaren en helaas verandert dat niet echt", zegt Van de Graaf. "Er zijn dit jaar weer flink wat klachten geweest. We hebben zo'n zes controles uitgevoerd. Er is inmiddels ook een hek geplaatst achter strandpaviljoen Aloha Brach. Daar kon je wel heel makkelijk de duinen in."

Lees donderdag meer in de PZC hierover.