Volledig scherm
Het gemeentebestuur van Veere had al een streep door de afname van gas gezet. Woensdag sloopte wethouder Jaap Melse de gasmeter letterlijk uit het Domburgse gemeentehuis. © Lex De Meester

Veere zet streep door gasgebruik gemeentehuis

DOMBURG - Het gemeentehuis van Veere in Domburg was al 'gasloos' sinds de ingebruikname van de nieuwe keuken annex kantine. Maar wethouder Jaap Melse wilde dat woensdag nog eens echt laten zien door onder het oog van fotografen en cameralieden de gasmeter uit de kast te slopen.

Een nieuwe luchtwarmtepomp zorgt er niet alleen voor dat het gemeentehuis niet meer aan het gas hoeft, maar bespaart ook nog eens 25 procent aan energie. Die besparing loopt dit jaar waarschijnlijk op tot dik dertig procent. In de loop van dit jaar verdubbelt het aantal zonnepanelen op het dak van het gemeentehuis van 500 naar 1000. Dat vergt weliswaar een fikse investering, maar daar krijgt Veere ook een stevig subsidiebedrag voor. Melse: ,,De zonnepanelen verdienen we bovendien in vijftien jaar terug."

Ferme stappen

Meet de luchtwarmtepomp en de zonnepanelen zet het Veerse gemeentebestuur ferme stappen voor een energieneutraal gemeentehuis. De ambitie is om alle gemeentelijke gebouwen energieneutraal te laten draaien. In 2050 moet heel Veere energieneutraal functioneren. 

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement