Volledig scherm
PREMIUM
Kamers te huur in Domburg op de site van Airbnb © Airbnb

Veere wil kamerverhuur legaliseren maar stuit nog op juridische problemen

DOMBURG - De gemeente Veere wil alle nu illegale kamerverhuur aan toeristen legaliseren. Juristen zoeken momenteel uit op welke manier dat haalbaar is zonder dat de gemeente te maken krijgt met een groot aantal rechtszaken. 

Die hebben zo'n regeling tot nu toe nog niet kunnen bedenken, zo blijkt uit een notitie van het dagelijks bestuur van de gemeente. Daarom is er meer tijd nodig. Het college hoopt in januari met een gedegen voorstel te komen dat standhoudt bij de rechtbank en Raad van State. Wethouder Arie Schot: ,,We willen geen juridisch geklier.”

Begin dit jaar voerde het Veerse college nieuwe regels in voor de kamerverhuur. Particulieren die plannen in die richting hebben, mogen per woning nog maar twee kamers aan maximaal vijf personen aanbieden. Ook moeten ze parkeerplaatsen hebben voor de auto’s van de gasten.

Het college kwam met deze regels omdat de kamerverhuur uit de hand begint te lopen. Huizen worden opgekocht en omgebouwd zodat de eigenaren vijf kamers kunnen verhuren. Dat leidt tot overlast in straten, vooral in de straten waar kamers worden verhuurd.