Volledig scherm
© Cris Sohier

Veere en ANWB vervangen verouderde bordjes bij rijksmonumenten in Veere

DOMBURG - De ANWB en de gemeente Veere gaan tientallen verouderde informatiebordjes bij rijksmonumenten vervangen. Op de nieuwe bordjes komt ook een qr-code die gescand kan worden met een mobiele telefoon zodat er ook digitaal aanvullende informatie over het monument te lezen kan zijn.

Van de 53 bordjes zijn er 33 verouderd. Het taalgebruik past niet meer bij deze tijd en de teksten zijn door slijtage onvoldoende leesbaar. Behalve de borden worden ook de bijbehorende emaillen schildjes weggehaald, kondigt het college van B en W aan. Het logo van de ANWB kan nu in het nieuwe bord worden gegraveerd. B en W willen ook de werkgroep ‘Meer met cultureel erfgoed’ betrekken bij het maken van de nieuwe teksten.

De ANWB heeft het alleenrecht op het gebruik van het logo van de Rijksdienst en levert daarom de nieuwe borden. Als Veere niet alleen de verouderde borden vervangt maar alle 53 huidige bordjes, betaalt de ANWB ook de helft van de kosten. De gemeente betaalt de andere helft. De nieuwe bordjes kunnen begin 2018 worden gemonteerd, voor aanvang van het toeristenseizoen.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement