Volledig scherm
PREMIUM
Tom Lievense (PvdA / GroenLinks) © Gemeente Veere

Veere draagt niet bij aan acceptatie van homo's

DOMBURG - Ondanks een persoonlijke en emotionele oproep van raadslid Tom Lievense steunt de Veerse raad zijn motie voor actief meewerken aan acceptatie van homoseksualiteit niet.

Wat heb ik aan gelijkwaardigheid als ik gepest word op school wegens mijn geaardheid, zei een emotionele Tom Lievense (PvdA/GL) donderdagavond tegen zijn Veerse collega’s. Want een raadsmeerderheid is niet bereid geld vrij te maken voor een bijeenkomst voor de LHBTI-gemeenschap. LHBTI staat voor Lesbische, Homoseksuele, Biseksuele, Transgender en Intersekse personen. In zo'n bijeenkomst zou de gemeente kunnen inventariseren wat er nodig is om de acceptatie van LHBTI’ers te vergroten. 

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Zeeuws kampioenschap Ringlopen is school voor de toekomst’
    PREMIUM
    video

    Zeeuws kampioen­schap Ringlopen is school voor de toekomst’

    GRIJPSKERKE - Jasper Brasser hoopt volgend jaar mee te doen aan de wedstrijden van de Zeeuwse Ringrijders Vereniging. De twaalfjarige inwoner van Serooskerke maakt daar misschien wel direct een kans om tussen de betere rijders te eindigen. Want tijdens het Zeeuws kampioenschap Ringlopen liet hij maandag zien dat hij een vaste hand heeft en goed kan steken. ,,Ik heb zes ringen uit acht beurten”, zegt hij als de wedstrijd ruim anderhalf uur bezig is.