Artist impression van Hotel resort Zoutelande bij Biggekerke
Volledig scherm
PREMIUM
Artist impression van Hotel resort Zoutelande bij Biggekerke © Dormio

Veere blokkeert bouw hotel-resort bij Biggekerke

BIGGEKERKE - Bij Biggekerke komt vooralsnog geen groot hotel-resort met 466 bedden. De bouw daarvan op het Kaasboerterrein is geblokkeerd door de gemeente Veere. Samen met ontwikkelaar Dormio Leisure Development, dorpsraad en omwonenden wil het dagelijks bestuur van de gemeente nu onderzoeken wat daar wel kan komen.

 1. Ook Domburg keert zich tegen groot hotel-resort bij Biggekerke: ‘Dan wordt het hier nóg drukker’
  PREMIUM

  Ook Domburg keert zich tegen groot ho­tel-re­sort bij Biggekerke: ‘Dan wordt het hier nóg drukker’

  BIGGEKERKE - De stadsraad van Domburg vreest dat de bouw van een hotel-resort met 466 bedden bij Biggekerke niet alleen de leefbaarheid in Biggekerke aantast, maar ook die in Domburg en de rest van Walcheren. Daarmee schaart de stadsraad zich achter de dorpsraad van Biggekerke. De raad roept het gemeentebestuur op alles in het werk te stellen om ervoor te zorgen dat het hotel-resort óf flink kleiner wordt, óf niet wordt gebouwd.
 2. Kort geding om bouw van hotel-resort in Biggekerke uit te stellen
  PREMIUM

  Kort geding om bouw van ho­tel-re­sort in Biggekerke uit te stellen

  BIGGEKERKE - De Veerse jurist Bram van Leeuwen stapt naar de rechtbank in zijn strijd tegen de bouw van hotel-resort Zoutelande op het Kaasboerterrein bij Biggekerke. Hij wil via een kort geding ervoor zorgen dat een vergunning voor de bouw van dat hotel wordt geschorst. Volgens Van Leeuwen is er haast geboden omdat Dormio Leisure Development na de zomer wil beginnen met de bouw van het hotel-resort met 466 bedden.