Een Veerse minicamping
Volledig scherm
Een Veerse minicamping © Ruben Oreel

Veere: Alles op alles zetten dat minicampings 25 eenheden kunnen aanbieden

DOMBURG - Veere zet alles op alles om ervoor te zorgen dat de minicampings die nu 25 standplaatsen aanbieden, dat ook in de toekomst kunnen doen. Die toezegging deed wethouder Bert van Halderen vanvond aan de leden van de raadscommissie Ruimtelijke Ontwikkeling.

Tot nu toe mogen 59 minicampings die 25 standplaatsen aanbieden op basis van de kampeerverordening. De andere honderd minicampings bieden vijftien kampeerplekken aan. De bewuste verordening wordt echter door Veere ingetrokken omdat de rechtbank bepaalde dat ze niet meer geldig is. Dat leidt echter niet tot problemen, aldus de wethouder. ,,Omdat ook via het nieuwe bestemmingsplan geregeld is wie op zijn recreatiebedrijf 25 standplaatsen mag aanbieden en wie niet.” 

Er is, zo erkende Van Halderen, een hele kleine kans dat dat nieuwe plan niet de goedkeuring krijgt van de Raad van State omdat er bezwaren zijn ingediend. Maar hij denkt dat de kans dat de bezwaren leiden tot vernietiging, heel klein zijn. Hij verwacht eerder dat de gemeente tijd krijgt het bestemmingsplan aan te passen als blijkt dat de ingediende bezwaren gehoor vinden bij de Raad van State. ,,Maar voorlopig gaan we ervan uit dat het nieuwe bestemmingsplan de eindstreep haalt.” 

Vooral omdat Veere het nieuwe plan goed heeft laten beoordelen door de eigen juristen en ingehuurde experts, verzekerde de wethouder. Als blijkt dat dat nieuwe bestemmingsplan het niet haalt, dan zorgen we er echter toch voor dat de minicampings de 25 standplaatsen kunnen blijven aanbieden, verzekerde de wethouder. ,,In dat geval moeten de kampeerboeren echter wel nieuwe aanvragen indienen.”

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Geen strandbewaking langs de Walcherse kust om groepsvorming te voorkomen
    PREMIUM

    Geen strandbewa­king langs de Walcherse kust om groepsvor­ming te voorkomen

    WESTKAPELLE - Er komt voorlopig helemaal geen strandbewaking langs de Walcherse kust. Normaal gesproken worden de stranden vanaf mei bewaakt. Maar directeur Tim Wouters van de Stichting Strandexploitatie Veere (SSV) zegt dat hij in zijn planning daar nu helemaal geen rekening mee houdt. ,,Als we stranden gaan bewaken, lokt dat mensen en ontstaat er groepsvorming en dat is iets wat we nu absoluut niet willen.”